woensdag , 17 november 2021

Tesla Model 3 Stealth/Base Performance en Long Range RWD (Rear wheel drive)

Tesla Dual Motor Performance badge

Tesla biedt de Model 3 op dit moment in 3 verschillende modellen aan: Standard Range Plus (SR+), Long Range (LR) en Performance (P). De SR+ heeft achterwielaandrijving en de LR en P hebben AWD (All Wheel Drive).

Op de Tesla website kan je via de Shop alleen uit deze drie modellen kiezen. Er zijn echter ook nog 2 exotische varianten verkrijgbaar: De Long Range RWD (Rear Wheel Drive) en de Base of Stealth Performance (P-). Beide zijn sporadisch beschikbaar en alleen als voorraadmodel te bestellen op https://www.tesla.com/nl_NL/inventory/new/m3?referral=m40338.

Waarom zou je een LR RWD of P Base/Stealth bestellen?

Tesla Model 3 LR RWD

De Tesla Model 3 Long Range RWD is een versie van de standaard LR, maar dan met alleen achterwielaandrijving in plaats van All Wheel Drive.

Waarom zou je een Long Range RWD nemen tov een standaard LR AWD? Heel simpel: De RWD is iets goedkoper en heeft door de enkele motor een stukje extra range. Geef je dus niets om All Wheel Drive, dan ben je iets goedkoper uit en kan je verder rijden op één acculading!

Tesla Model 3 Base / Stealth Performance (Sleeper Performance)

De Tesla Model 3 Base/Stealth/Sleeper Performance is een variant van de Tesla Model 3 Performance, maar een aantal kenmerken van de Performance ten opzichte van de Long Range ontbreken:

  • Rode remklauwen
  • Spoiler
  • Verlaagd onderstel
  • Profielen op de pedalen
  • 20″ velgen

Wat de Base of Stealth Performance ten opzichte van de Long Range uniek maakt:

  • Verhoogde acceleratie van 0-100 km/uur in 3.4 ipv 4.6 seconden.
  • Track mode
  • Dual Motor badge met rode Performance streep

De hogere topsnelheid (261 km/uur tov 233 km/uur) is alleen mogelijk door later alsnog een spoiler te monteren en door Tesla de verhoogde topsnelheid te laten unlocken.

Waarom zou je een Base of Stealth Performance boven een normale Performance kiezen? Heel simpel: Op de Base / Stealth Performance kan je wél een door Tesla geleverde en ondersteunde trekhaak krijgen en de 19″ velgen leveren tov de 20″ velgen meer comfort en een stukje extra range. De acceleratiesnelheid is hetzelfde, de software is ook de Performance versie, dus je hebt ook Track Mode beschikbaar.

Bekijk ook

Tesla Model 3 Performance Nardo Grey

Tesla Model 3 Performance – Long Range Performance – Review

De Tesla Model 3 is verkrijgbaar in een aantal verschillende versies: Tesla Model 3 Standard …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *