woensdag , 30 november 2022
Trust GXT 890 Cada
Trust GXT 890 Cada

Trust GXT 890 CADA RGB Mechanisch toetsenbord

Trust heeft sinds enige tijd het GXT 890 CADA RGB Mechanische toetsenbord in het assortiment. Dit toetsenbord wijkt op twee fronten af van normale toetsenborden, de toetsen zijn namelijk mechanisch en daarnaast voorzien een RGB kleuren LED per individuele toets. Wat hier de voordelen van zijn? Lees snel verder!

Mechanisch toetsenbord
Mechanisch toetsenbord

Technische specificaties

  • Snel reagerende Outemu – Red switches met een levensduur tot 50 miljoen toetsaanslagen
  • Aanpasbare RGB LED-achtergrondverlichting met verbeterde individuele toetsverlichting
  • Geavanceerde anti-ghosting met N-key-rollover
  • Polling-frequentie tot 1000 Hz en een responstijd van 5ms
  • Geavanceerde software voor het programmeren van knoppen en macro’s
  • 18 vooraf ingestelde lichteffecten en 10 aanpasbare lichtprofielen
  • Speciale gaming-modus voor het uitschakelen van de Windows-toets
  • Bovenplaat van echt metaal
  • Rubberen antislipvoetje

Voordeel mechanisch toetsenbord

Een standaard toetsenbord maakt gebruik van een bepaalde overbrenging tussen de toets en printplaat die doorgaans prima voldoet, maar, voor mensen die erg snel kunnen typen of waarbij responsetijd erg belangrijk is, zoals bij het spelen van games, kan dit in veel gevallen niet snel genoeg zijn. Een mechanisch toetsenbord is dan de juiste oplossing. Mechanische toetsenborden reageren veel sneller door een andere overbrenging van de toetsaanslag naar de elektrische puls die de computer ontvangt om actie op te ondernemen. De Trust GXT 890 CADA RGB is een mechanisch keyboard en dus perfect geschikt voor gamers en gebruikers die enorm snel kunnen typen.

Het werken met een mechanisch keyboard is daadwerkelijk een verschil, de toetsen reageren anders en vooral heel erg direct.

CADA GXT Profielen
CADA GXT Profielen

RGB LED verlichting

Het Trust Cada toetsenbord is voorzien van RGB LED verlichting, iedere individuele toets kan verlicht worden en per stuk kan een andere kleur worden weergegeven. Trust levert Gaming Keyboard software mee waarmee je zelfs mooie profielen en effecten kunt instellen. Denk hierbij aan een regenboog, golven, een oplichtende toets na het indrukken ervan, een hele rij toetsen die oplicht bij het indrukken van een toets op die rij. Los van de standaard thema’s, kan je ook per toets een andere kleur instellen, erg handig voor bepaalde spellen. Laat alleen de toetsen met functies oplichten en groepeer ze per kleur!

Het toetsenbord komt ook erg mooi tot zijn recht in een donkere kamer die met bijvoorbeeld Philips Hue LED strips is verlicht, het geheel geeft een erg mooi effect.

Ervaring

Ik heb het CADA toetsenbord nu enige tijd in gebruik en ben erg tevreden. De toetsen zijn iets hoger dan mijn standaard toetsenbord, dat was even wennen. Daarnaast moest ik iets meer kracht zetten om de toetsen in te drukken, maar ze reageren wel mooi snel. De toetsen hebben onderling een goede afstand. Het toetsenbord en bijbehorende software waren makkelijk in gebruik te nemen en werken naar behoren.

De RGB verlichting heeft naast gamers ook een grote aantrekkingskracht op kinderen. Mijn beide zoontjes wilden er direct mee spelen en vonden de effecten erg leuk. Daarnaast is de verlichting uiteraard ook erg handig in het donker.

Ik ben zelf een Microsoft Natural toetsenbord gewend, deze is niet recht, maar is in het midden verticaal “geknikt”, waardoor deze ergonomisch is. Het is daarom even wennen om op een recht toetsenbord te werken, maar na het wennen aan de grotere “travel” en het iets krachtiger indrukken van de toetsen beviel dit prima. Iedereen is een iets andere houding gewend, de een heeft sneller last van RSI dan de ander, maar als een normaal recht toetsenbord voldoet, dan is het Trust CADA toetsenbord een aanrader. Ik blijf hem zeker gebruiken, tenzij één van de kids hem weet te confisqueren :)

Video

Conclusie

Het GXT 890 CADA RGB Mechanische toetsenbord van Trust is een erg mooi toetsenbord om te zien en daarnaast zijn mechanische toetsen aan te raden voor professionele gamers. Ik heb het toetsenbord helaas niet kunnen vergelijken met andere mechanische toetsenborden, maar het reageert fijn en snel. De RGB-verlichting is daarnaast erg handig, nuttig, functioneel en mooi om te zien. Met een advies verkoopprijs van Euro 89,99 is het toetsenbord ook niet veel duurder dan standaard toetsenborden. Wat mij betreft de aanschaf waard!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *