woensdag , 30 november 2022
Samsung 840 EVO SSD
Samsung 840 EVO SSD

Samsung 840 EVO 250GB SSD harde schijf – Review

Samsung 840 EVO SSD
Samsung 840 EVO SSD

De Samsung 840 EVO SSD schijf is verkrijgbaar in verschillende groottes. Het totale aanbod bestaat uit 120 GB, 250 GB, 500 GB, 750 GB en 1.000 GB (1 TB) modellen. Omdat mijn OCZ Vertex 2 van 60 GB niet meer voldoende was om Windows 7 en daarnaast de vele programma’s, waaronder Adobe Premiere, op te zetten, was ik toe aan een groter model.

De Samsung 840 EVO SSD schijven komen goed uit de reviews. Het percentage dat uitvalt is laag, de performance is hoog (verschilt wel per grootte) en de bijgeleverde software is goed. Zo kan je onder andere je boot-partitie klonen, waardoor je Windows niet opnieuw hoeft te installeren.

Omdat de 250 GB variant een betere performance heeft dan de 120 GB variant en ik er zeker van wilde zijn dat ik de komende jaren voldoende opslagcapaciteit heb voor de boot-partitie (C:), heb ik voor de 250 GB variant gekozen. Als tweede schijf heb ik een OCZ Vertex 3 van 120 GB voor de data en daarnaast heb ik een Synology DS413 NAS met 7 TB opslag, veel meer GB’s heb ik dus niet nodig in mijn PC.

Zoals altijd vergelijk ik via Tweakers.net de prijzen en koos ik ook hier wederom voor CoolBlue (SSDcenter.nl). Ik had nog twee kortingscodes van 5 Euro per stuk en daarmee lag de prijs lager dan de prijsvechters, maar dan kocht ik het artikel wel met de toegevoegde waarde van CoolBlue (de volgende dag in huis, goede support).

De Samsung 840 EVO 250GB SSD geeft via het testprogramma dat Samsung meelevert een performance die boven de opgegeven resultaten ligt. In een PC met Intel Core I7, 8 GB RAM (Dual channel) komen de resultaten uit op:

  • 552 MB Sequential read
  • 532 MB Sequential write
  • 94.941 Random read IOPS
  • 70.397 Random write IOPS

Benchmark

Met de OCZ Vertex 2 zag ik tijdens het opstarten van de PC en Windows nog wel de “bewegende bolletjes” van Windows 7, maar met de Samsung 840 EVO 250GB SSD is er nog een mooie extra performance zichtbaar, waardoor ik binnen 4 seconden na het booten al bij Windows kan inloggen!

Conclusie

Ik ben zeer tevreden met de SSD van Samsung. Let wel op dat je voor de meeste PC kasten een extra mount nodig hebt om de kleine SSD te kunnen bevestigen. Wat mij betreft een aanrader!

Bekijk ook

Ethereum

Ethereum 2 (ETH2) PoS mainnet staking vs ETH PoW

Cryptocurrency Ethereum zal over enige tijd overstappen van het PoW naar PoS model, waardoor er …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *