vrijdag , 17 november 2017
Home > Reviews > REMAX Bluetooth Speaker RB-M10 – Zwart – Review

REMAX Bluetooth Speaker RB-M10 – Zwart – Review

Bluetooth speakers zijn erg handig voor als je geen normale audioset tot je beschikking hebt. Denk aan situaties waarbij je in de achtertuin zit, tijdens het sporten, op vakantie of op je werk. In deze review behandelen we de REMAX Bluetooth Speaker RB-M10, in dit geval in het zwart uitgevoerd.

Technische specificaties

 • Verbinding via Bluetooth 4.1
 • Ook via de AUX-input en een Micro SD kaart te gebruiken
 • Kan tot wel 10 uur lang, aan één stuk muziek afspelen
 • 4.000 mAh lithium accu
 • Eenvoudig overal aan te bevestigen met de karabijnhaak
 • Heeft een ingebouwde microfoon om gesprekken te voeren
 • Wordt geleverd met de volgende kabels:
  • Micro-USB naar USB-laadkabel
  • 3,5 mm AUX naar 3,5 mm AUX-kabel
 • Afmetingen: 66 x 66 x 190 mm  (L x B x H)
 • Inclusief één jaar garantie
Remax RB-M10 verpakking
Remax RB-M10 verpakking

De REMAX Bluetooth Speaker RB-M10 wordt geleverd in een stevige kunststof verpakking.

Gebruik REMAX Bluetooth Speaker RB-M10

Met de meegeleverde micro-USB-kabel kan je de accu van de Bluetooth speaker opladen. De accu gaat lang genoeg mee om ongeveer 10 uur muziek af te kunnen spelen. Het laden duurt een aantal uur en je kunt natuurlijk ook gewoon de micro-USB-kabel aangesloten laten als de accu niet voldoende vol is.

Het koppelen met bijvoorbeeld je mobiele telefoon of tablet is een fluitje van een cent. Zorg ervoor dat je Bluetooth aan heb staan op je mobiele device en zet de REMAX Bluetooth speaker aan door kort op de aan-/uitknop op de bovenkant te drukken. Je krijgt nu een geluid te horen en er gaat een lampje knipperen. Selecteer de RM-M10 en na een succesvolle koppeling hoor je wederom een geluidssignaal. Nu kan je de speaker gebruiken om bijvoorbeeld Spotify, iTunes of Google Play Music muziek af te spelen.

Op de bovenkant van de speaker zitten nog volume – en + knoppen en een visuele indicator voor het laden en het wel of niet gekoppeld zijn. Los van een Bluetooth koppeling, kan je de speaker ook aansluiten met een 3,5 mm AUX-kabel of kan je een Micro SD kaartje met MP3’s in de speaker plaatsen. Erg handig!

De speaker heeft ook een ingebouwde microfoon, hierdoor is het ook mogelijk om via de Bluetooth verbinding terug te praten. Een conference call, telefoongesprek of iets dergelijks voeren behoort hiermee dus tot de opties.

Bovenkant luidspreker
Bovenkant luidspreker

Het geluid van de speaker is prima. Het valt direct op dat de bass erg nadrukkelijk aanwezig is, maar dat klinkt ook wel lekker. Het volume kan erg hard, harder dan je van een dergelijke kleine luidspreker zou verwachten! Een nadeel van de speaker is helaas wel dat als het apparaat gekoppeld is met bijvoorbeeld een telefoon, zonder muziek af te spelen, dat er een soort van storing hoorbaar is. Het heeft wel iets weg van een mobiele telefoon die je in de buurt van een box houdt, of een soort ruis. Als je het volume tijdens het afspelen laag zet blijft dit nog deels hoorbaar, maar schroef je het volume iets op dan is het niet meer merkbaar aanwezig. Door te koppelen met een JBL Bluetooth speaker kon ik uitsluiten dat dit door mijn telefoon of tablet veroorzaakt werd. Het kan natuurlijk voorkomen dat alleen mijn exemplaar hier last van heeft.

Er wordt een karabijnhaak meegeleverd om de speaker gemakkelijk ergens aan te kunnen bevestigen, bijvoorbeeld aan een riem of rugzak, maar ook ergens in de tuin of in een tent op te kunnen hangen.

Conclusie: De RM-M10 is een prima speaker, betaalbaar, mooi vormgegeven, veel functionaliteiten, lange accuduur, relatief goed geluid en makkelijk in het gebruik. Ten opzichte van dure Bluetooth speakers een mooi goedkoop alternatief. Het enige nadeel is de ruis die hoorbaar was als er geen muziek werd afgespeeld, maar door het volume te dempen, het apparaat uit te zetten of los te koppelen is dit verder geen issue.

Bluetooth speaker kopen

Op https://www.smartphonehoesjes.nl/remax-bluetooth-speaker-rb-m10.html kan je deze REMAX RB-M10 Bluetooth Speaker voor 69,95 Euro aanschaffen.

Bekijk ook

Bitcoin

Bitcoins kopen (BTC)

Bitcoins kopen kan een interessante investering zijn. Het zelf minen van Bitcoins is voor een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *