donderdag , 16 november 2017
Home > Reviews > iPad Air 1 & 2 Bluetooth toetsenbord met houder – Review

iPad Air 1 & 2 Bluetooth toetsenbord met houder – Review

iPad Air 2 Bluetooth toetsenbord

Een toetsenbord op een touchscreen is erg handig, maar als je aanzienlijke hoeveelheden tekst wil typen, dan biedt een fysiek toetsenbord vaak meer comfort en opties. In deze review behandelen we een handig toetsenbord voor de Apple iPad Air en iPad Air 2 dat via Bluetooth kan worden gekoppeld.

iPad Air 2 Bluetooth toetsenbord verpakking
iPad Air 2 Bluetooth toetsenbord verpakking

Technische specificaties

 • Ontworpen voor iPad Air en iPad Air 2
 • Gebruik het keyboard ook als handige beschermhoes
 • Het toetsenbord heeft een QWERTY-indeling
 • Te verbinden via Bluetooth
 • Accuduur 55 uur
 • Oplaadbare accu van 160 mAh
 • De oplaadtijd van de accu is 4 à 5 uur

Het toetsenbord wordt geleverd in een kartonnen verpakking met daarin ook een korte handleiding.

Gebruik iPad Air 1 & 2 Bluetooth toetsenbord met houder

Bluetooth toetsenbord
Bluetooth toetsenbord

Het toetsenbord is dusdanig ontworpen dat het ook als beschermhoes voor je Apple iPad Air (2) kan dienen. Je klikt de iPad er eenvoudig in om deze op te bergen. Het uit de houder halen verloopt een stukje lastiger, er is helaas geen uitsparing of iets dergelijks aanwezig waardoor dit een stuk makkelijker zou kunnen verlopen. Nadat je de beschermhoes hebt losgekoppeld kan je de iPad in de uitsparing plaatsen. Deze staat hierdoor behoorlijk stevig.

In het Bluetooth toetsenbord bevindt zich een ingebouwde accu van 160 mAh, dat is voldoende om zo’n 55 uur mee te kunnen werken. Het opladen kan via een Micro-USB aansluiting. De bij je iPad meegeleverde kabel kan je dus niet gebruiken voor het opladen van het toetsenbord, dat is mogelijk een wat vreemde keuze. In mijn geval maakt dit niet uit, omdat ik voldoende Micro-USB kabels heb liggen en op deze manier kan ik zowel iPad als toetsenbord tegelijk opladen. Na 4 tot 5 uur is het toetsenbord volledig opgeladen.

Bij het eerste gebruik koppel je het toetsenbord aan de iPad. Activeer Bluetooth op de iPad, zet het toetsenbord aan en druk op het toetsenbord op de Connect knop. Je krijgt nu een code in het beeld van de iPad te zien die je op het toetsenbord moet invoeren. Na de succesvolle koppeling kan je het toetsenbord gebruiken. De volgende keer wordt het toetsenbord direct gekoppeld, de Connect knop indrukken is doorgaans niet meer nodig.

De toetsen voelen goed aan tijdens het gebruik, de “travel” is voldoende. Het is natuurlijk niet helemaal te vergelijken met een standaard toetsenbord, maar het voldoet prima. Het is ook erg handig dat je door een aantal extra toetsen direct toegang hebt tot bijvoorbeeld:

 • Verhogen / verlagen van de helderheid van het scherm
 • Het scherm locken
 • De zoekfunctie
 • Muziek afspelen of terug/vooruit spoelen
 • Het geluidsvolume

Ik ben erg tevreden over het Bluetooth toetsenbord. De enige verbetering die ik kan benoemen is dat het loskoppelen van de bescherming van de iPad makkelijker zou kunnen verlopen door middel van een uitsparing of knopje. Verder een echte aanrader!

iPad Air 1 & 2 Bluetooth toetsenbord met houder kopen

Je kunt het iPad Air 1 & 2 Bluetooth toetsenbord met houder kopen op https://www.smartphonehoesjes.nl/bluetooth-toetsenbord-met-houder-ipad-air-en-ipad.html voor 24,95 Euro.

Bekijk ook

Bitcoin

Bitcoins kopen (BTC)

Bitcoins kopen kan een interessante investering zijn. Het zelf minen van Bitcoins is voor een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *