zaterdag , 20 april 2019
Home > Over Mark Lanphen

Over Mark Lanphen

Ik ben Mark Lanphen en heb na de HBO opleiding Mediatechnologie aan de Hogeschool van Utrecht als PHP programmeur bij EXED internet (MixCom Media Group) gewerkt. Al spoedig werd ik daar technisch projectleider en daarna projectleider en projectmanager. In 2011 kreeg ik de functie van Operationeel manager en werd ik verantwoordelijk voor het fullservice internetbureau met 25 medewerkers. In juli 2015 ben ik bij VConsyst (Onderdeel van de Venture Group) gestart als Hoofd ontwikkeling, in september 2015 ben ik lid van het management team van VConsyst geworden in de functie van Development Manager voor zowel software als elektronica en hardware. In februari 2018 ben ik ook verantwoordelijk geworden voor de afdeling Productmanagement. Verder heb ik tijdens mijn opleiding 7 jaar een part-time sales-functie gehad bij de Expert winkel in Dronten.

Certificaten en diploma’s:

 1. HBO Bachelor
 2. Scrum Product Owner (PSPO)
 3. Scrum Master (PSM)
 4. Prince2
 5. Time management
 6. Presentatietechnieken
 7. Klantgericht verkopen & upselling
 8. VCA VOL

Door mijn technische kennis te combineren met een universitair denkniveau en mijn sales en management ervaring, ben ik van alle markten thuis. Ik maak bijvoorbeeld websites voor mijzelf en meer dan 15 klanten, beheer een aantal Linux webservers, kan meedoen met pitches en heb veel sales-ervaring. Ik ben een people-manager, ondernemer en ben op de hoogte van financiële administraties en begrotingen. Ook heb ik meerdere eigen bedrijven (gehad). Bij het leiden van afdelingen en bedrijven houd ik zowel rekening met medewerkers als bedrijfsdoelstellingen.

Naast mijn normale werkzaamheden vind ik het erg leuk om te ondernemen en bedrijfjes en websites op te zetten. Zo heb ik in september 2013 een aantal succesvolle taarten websites en webshops verkocht (3.000+ bezoekers per dag) en werk ik regelmatig aan websites voor familie en kennissen. Op dit moment heb ik 22 websites met veel verschillende onderwerpen, een aantal ervan zijn gericht op affiliate marketing en genereren iedere maand inkomsten (o.a. Bitcoin en cryptocurrency). Een aantal anderen zijn gericht op elektronica, domotica en worden gesponsord door een aantal bedrijven (Eneco, Trust, KlikAanKlikUit, Smartwares, Philips, HomeWizard, Meerdanlicht.nl, etc.) in deze branches.

Ik heb technische kennis van o.a.:

 • Drupal, WordPress
 • .NET/C#
 • SEO & Online marketing
 • HTML(5), CSS, PHP, MySQL, JSON, SOAP, XML, jQuery
 • VM’s, Linux, Apache, OpCache, SSH, Docker, DirectAdmin

En daarnaast veel ervaring met operationeel management, change management, interim management, people management, het geven van presentaties, pitches, inkoop, het maken van offertes, boekhouding, etc. Kortom, ik kan met veel mensen meepraten en ben erg breed inzetbaar.

Profielen:

Wil je contact met mij opnemen? Gebruik dan het contact formulier.