woensdag , 30 november 2022
Tile
Tile

Tile: Raak nooit meer iets kwijt!

Tile
Tile

Iedereen raakt weleens iets kwijt; een portemonnee, een jas, een tas, etc. Tot nu toe moest je vertrouwen op iemand anders die het vond, je adres kon achterhalen en het naar je terug wilde brengen. Gelukkig is er onlangs een mooie oplossing voor dit soort situaties ontwikkeld: Tile.

Tile is een product dat via crowdfunding is gestart en inmiddels verkocht wordt. Tile is zoals de naam al doet vermoeden een zeer klein tegeltje. In dit tegeltje zit een Bluetooth 4.0 zender en ontvanger, waardoor je met je telefoon contact kunt maken, tot op een afstand van ongeveer 50 meter. Via een iOS app. kan je je Tile terugvinden en door middel van de app. kan je zelfs zien in welke richting je moet zoeken. Ook is het mogelijk om je Tile te registeren, zodat deze door andere mensen kan worden teruggevonden.

In de Tile zit een batterij die 1 jaar mee gaat. Na dit jaar krijg je een seintje dat de batterij op is, je moet nu een nieuwe Tile bestellen en kunt de oude terugsturen.

Tile video

Voordelen van Tile

Tile heeft uiteraard een aantal voor de hand liggende voordelen, maar daarnaast biedt het ook nog de volgende mooie opties:

  1. GPS. De Tile app. legt de laatste locatie van je Tile vast. Hierdoor kan je je spullen makkelijk terugvinden
  2. Geluid. Je kunt de Tile een geluid laten maken, zodat je hem makkelijk terug kunt vinden.
  3. Waterdicht. Omdat de batterij niet verwijderd kan worden, was het mogelijk om de Tile goed en waterdicht af te sluiten.

Nadelen van Tile

Tile is een leuk en handig product, maar er zitten ook een aantal nadelen aan verbonden:

  1.  De prijs: Vanaf 19,95 Dollar per stuk. De hardware is het vast waard, het kwijtraken van je portemonnee kost meer, maar desondanks is het een vrij hoge prijs voor iets dat je mogelijk nooit nodig hebt en waarvan je er waarschijnlijk meer dan 1 zult kopen.
  2. Bluetooth 4.0 wordt nog niet door veel telefoons ondersteund. De ondersteuning voor o.a. Android, Windows Phone en Blackberry kan mogelijk nog even op zich laten wachten.
  3. Na een jaar moet je nieuwe Tiles kopen.
  4. Tile is pas in de herfst van 2014 beschikbaar.

Meer informatie over Tile

Meer weten over Tile? Kijk op de website: http://www.thetileapp.com. Ook interesse in een eigen Tile? Je kunt ze hier kopen: http://www.thetileapp.com/orders/new.

Bekijk ook

Ethereum

Ethereum 2 (ETH2) PoS mainnet staking vs ETH PoW

Cryptocurrency Ethereum zal over enige tijd overstappen van het PoW naar PoS model, waardoor er …

Eén reactie

  1. Ik heb er zelf een aangeschaft en voor mij werkt het ideaal! Ik kan het er wel mee vinden dat het voor sommige wellicht de prijs aan de hoge kant is. Maar wat je zelf ook aangeeft, het verliezen van je portemonnee of sleutel kost ook gewoon veel geld en stress en gedoe.. Trouwens in Nederland variëren nu de prijzen tussen de € 24.99 en € 29.99 per stuk. Verder vind ik de wederzijdse werking van Tile en m’n telefoon ook een enorm voordeel. Vaak ben ik mijn telefoon kwijt en kan ik met mijn sleutels gewoon mijn telefoon vinden. Je kan het vergelijken als het bellen naar je telefoon met een andere telefoon, alleen is daarmee vaak het nadeel dat je telefoon op stil staat. Daar heeft Tile dan geen last van, die laat je telefoon gewoon geluid maken door twee keer op de ‘E’ knop te drukken. Al met al als je altijd alles kwijt bent, waar ik mezelf zeker onder schaar, is Tile wel ideaal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *