maandag , 6 februari 2023
Pokserset
Pokserset

Pokersets verkopen dit jaar beter dan vorig jaar

Het is weer december en dat betekent dat het de drukste maand van het jaar voor winkels
is. Zo ook voor de poker webshop mecshop.eu. De webshop verkoopt poker artikelen zoals pokertafels, poker chips en pokersets. Dit jaar gaat de verkoop van poker artikelen een stuk harder dan vorig jaar december. Vooral de pokersets vliegen de deur uit.

Pokserset

Populair artikel: De pokerset

We hebben dit jaar flink geïnvesteerd in het uitbreiden van ons assortiment. We hebben dure keramische sets en juist de hele goedkope beginners en starters pokersetjes aan het assortiment toegevoegd. Op deze manier hebben we voor elke liefhebber een mooi aanbod.” vertelt Ryan Schiffel, medewerker van de webshop. We merken dat de meeste mensen voor een goedkoop setje gaan. Ze willen gewoon gezellig een avondje thuis pokeren met het gezin of met vrienden aan de keukentafel. Voor deze mensen is de kwaliteit niet echt van belang, zolang ze maar fiches hebben waarmee ze kunnen spelen. Ook de kwaliteit van de pokerkaarten boeit ze niet. Als er maar een pakje kaarten bij zit.”

Wat zit er in een pokerset?

In een pokerset zitten poker chips, pokerkaarten en een standaard dealerbutton. Sommige
beginners poker sets bevatten ook een small blind en big blind button, maar in de praktijk zie je dat deze niet gebruikt worden en als lastig worden ervaren, om die reden zie je dat deze twee schijven steeds minder vaak aangeboden worden.

Kwaliteitskenmerken van pokersets

Waar zit de prijs van een pokerchip en de set dan precies in? Het korte antwoord is “kwaliteit”. Maar dat is natuurlijk logisch. Laat ik beginnen met de pokerkaarten. Bij een goedkope set zit een standaard pakje kaarten. Deze kaarten zijn van karton en hebben een plastic coating. Deze kaarten buigen snel en kun je ook eenvoudig vouwen. Hierdoor staan er markeringen op de kaarten waardoor je deze eenvoudig kunt herkennen. Dat is voor een beginnende speler niet erg, maar vaak wordt er om geld gespeeld en dan is het minder leuk als iemand de kaarten kan herkennen. Bij de duurdere pokersets zitten daarom standaard 100% plastic pokerkaarten. De 100% plastic pokerkaarten zijn van hoge kwaliteit. Ze buigen weer helemaal terug als je ze ombuigt en het is moeilijk om markeringen er op aan te brengen. Doordat ze helemaal van plastic zijn kun je er ook drinken overheen morsen zonder dat ze doorweekt of vies worden. Je kan de kaarten eenvoudig met een doekje schoonmaken en daarna weer gebruiken.

Soorten pokerchips

Er zit ook een wezenlijk verschil in de kwaliteit van de poker chips. De meest goedkope variant poker chips zijn de plastic poker chips. Deze zijn super licht van gewicht en zorgt voor veel ongemak. Je hoeft je stapel met chips maar iets aan te raken en ze vallen om. De ABS Poker chips zijn van betere kwaliteit en zie je bij veel pokersets voor beginners. De chips hebben een ijzeren munt aan de binnenkant om het gewicht zwaarder te maken. Deze chips wegen 11,5 gram. Je kan deze poker chips ook in je eigen design bestellen, maar dan moet dat in grote oplagen. Daarnaast kun je ze maximaal in drie verschillende kleur samenstellingen bestellen.

De clay poker chips zijn van nog betere kwaliteit. Ze hebben een professionele uitstraling en wanneer je met de chips speelt hoor je ook een ander geluid dan bij ABS of plastic poker chips. Als pokerliefhebber krijg je al gauw kippenvel, omdat je weet dat er met deze kwaliteits pokerchip gespeeld wordt. Het grote nadeel is dat clay poker chips behoorlijk
prijzig zijn. De 4e categorie zijn de keramische poker chips. De naam zegt het al, ze zijn van keramiek gemaakt. De chips zijn goed te stacken en kun je volledig naar je eigen wens laten bedrukken en dat zorgt voor veel mooie soorten poker chips.

Pokertafel

Interessant: De Pokertafel

Een ander interessant artikel is de pokertafel. Pokertafels zijn er in alle soorten en maten. Zo bestaan er ronde en ovale pokertafels. De meeste ovale pokertafels zijn 2 meter 10 of 2 meter 40 lang, maar professionele pokertafels kunnen zelfs 3 meter lang zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *