maandag , 6 februari 2023
iPad Retina
iPad Retina

404 errors voor images / afbeeldingen met @2x in de bestandsnaam (Retina.js)

Een tijd geleden zag ik op een aantal van mijn websites steeds meer 404 errors verschijnen voor afbeeldingen met @2x in de bestandsnaam. Omdat ik in de broncode van mijn websites geen verwijzingen naar deze bestanden zag, heb ik de meldingen genegeerd en verwijderd. Via de WordPress plug-in “404 redirects” krijg ik meldingen als er zeer veel 404 errors optreden en ineens was dit iedere dag het geval.

Na wat zoeken kwam ik erachter dat de nieuwe Retina varianten van de Apple iPad en Apple MacBook proberen om voor bepaalde afbeeldingen op websites een afbeelding met hogere resolutie op te halen. Dit zijn over het algemeen afbeeldingen met het formaat “bestandsnaam@2x.extensie”. Om dit op te lossen heb ik voor mijn WordPress websites de plug-in “WP Retina 2x” geïnstalleerd, te vinden op http://wordpress.org/plugins/wp-retina-2x/.

Op de betreffende websites wordt de All in One Schema.org WordPress plug-in gebruikt, deze past automatisch Retina.js toe, dat is het script dat voor de betreffende 404’s zorgt.

Ik hoop dat ik hierdoor een aantal mensen een aantal uurtjes zoeken en debuggen kan besparen!

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *